Your sites Log in Sign up Menu

Bug

68 questions tagged ‘Bug’

"/random" stick to the same link

I wonder why does the "/random" link stick to the same page from time to time? Is it just my site or anybody else got the same issue? I can't seem to understand the pattern because many times the page refreshes on each click but at times it gets stuck with one page.

Edit date format selections not being applied correctly?

Is anyone else seeing this? Changing the date format in the 'edit template' screen allows me to select a different format, but the new format is: not applied to the preview not retained if I leave / return to this screen not applied to the live site (confirmed with debug function, where dateFormat in JSON remains original value) The template is unmodified and correctly uses {{date}}. Other changes in the edit template screen (such as font, font size and line spacing) are correctly applied.

Updated Blog theme has layout errors

(re-writing this as my first attempt was rushed and unclear) Since I last used it, the Blog theme appears to have been amended. The structure and CSS is different to that on another of my older Blot sites. The changes appear to introduce some issue that are consistent across multiple browsers and machines - for example content in the right margin is now positioned off the page and pagination text is positioned top-left over the top of itself. I assume these are theme errors because they're visible on the theme demo site too and differ from the screenshots provided. Has anyone identified the issue (although the HTML structure has changed, it looks like the CSS may be the issue here?) and / or is there a way to get the old theme to use, since the theme is unusable as-is.

500 Internal Server Error

Is the server down now? New post uploading and template editing keep failing.

Unable to get custom metadata to show up

I've set custom metadata for one of my posts, as per this doc. In this case, it is for describing magic spells. The metadata is as follows: title: Magic Spell tags: spell date: 2023-01-16 isSpell: yes magicWord: booNow, I want to have this custom metadata show up, only for posts where the isSpell: metadata is set to yes. So I've modified my entry.html template as follows {{#entry}} {{#metadata.isSpell}} {{metadata.magicWord}} {{/metadata.isSpell}} {{{html}}} {{/entry}}But when I go to the corresponding post, I can't see the Magic Word. I've added ?debug=true to the URL and I can see the metadata in the JSON, so I'm not sure what I'm doing wrong here.

{{last}} is not defined inside {{archives}}

I know {{^last}}{{/last}} does work on Blot in principle, considering this question. However, it does not seem to work with {{#entries}}, even though some templates try to make use of it. Specifically, I am talking about the "Index" template, which tries to do the following on its archives.html part: {{#entries}} <a class="archive" href="{{{url}}}">{{title}}</a>{{^last}}&nbsp;&nbsp;·&nbsp;{{/last}} {{/entries}}In case of three posts in a single month, e. g. "abc", "def" and "ghi", I would expect the following to appear on the archives page: abc · def · ghiHowever, the {{^last}}{{/last}} block never seems to be executed, which leaves me with: abc def ghi(The spaces are probably added because of the line break in the HTML code.) I suspect that the items of {{#entries}} do not even have a last-property, which is why Mustache evaluates it to "false" (for all items)? Or is there some other problem? This happens with a freshly forked "Index" template, so I think it should work out of the box.

Slug metadata not working

Is the Slug metadata field new? I know I've wanted it for a long time and only just now noticed it on the Metadata page. Either way, it is not working as advertised. When I tested it on an old post where I had used the Link field to customize its slug, it just dropped the rest of the Link Format I had defined. Instead of domain.name/path/to/post/slug it loaded as domain.name/slug So it basically functioned the same as the Link field.

Date format not changing?

I am using the Magazine template and am unable to change the date format when editing the template. All other editing functions work fine, including relative date. But when I change the date format, the changes are not shown in the preview or on the actual site. Once I refresh the editor, the editor shows the default date format again, discarding my changes.

Fork unsupported templates?

I am just getting started with Blot and would like to fork an unsupported template. I've previously tinkered around with that but recently with the changes to the blot site, I'm finding myself unable to access the "Fork" button on that Unsupported Templates page. The only button available to me is the "Preview" button. Is anyone experiencing the same? Does anyone know of a workaround? I would like to preview and fork specifically the Essay Old and Essay Two templates.

Metadata on Google Docs

I was trying to add the date and tags metadata info on to the Google Doc. The metadata shows up as text on the actual post. Does Google Doc based publishing support metadata?

1 2 3 4 7 Next
Privacy Terms